U hoeft uw BBQ onder vrienden niet te onderbreken vanwege slecht weer, want u heeft dit volledig onder controle onder uw terrasoverkapping. En dit van het voorjaar tot en najaar. De Solisystème overkappingen bestaan in 2 versies, namelijk Reference en Elegance. Deze 2 versies zijn van gelijke kwaliteit en garantie met hetzelfde lamellen dak. Wat hen echter onderscheidt is vooral de techniciteit en de aanpasbaarheid van de structuur, afhankelijk van het project.

Reference

Het REFERENCE-model is zeer aanpasbaar aan de noden van het project (op maat gemaakt, offset van de muur, helling, enz...) om zo goed mogelijk in te spelen op de stijl van het huis.

Elegance

Het model ELEGANCE, een meer high-end, topklasse structuur die volledig op maat gemaakt en gekleed kan worden, zal beter voldoen aan specifieke eisen op het gebied van verlichtingsmogelijkheden en zuiverheid van de lijnen.

Uw terrasoverkapping kan zowel aangebouwd tegen uw gevel als vrijstaand in de tuin worden geplaatst. Het is het ideale dak om ten volle te profiteren van de mooie dagen zonder dat u last heeft van de zon; voor een maaltijd in de tuin of een aperitief in het tuinsalon. Het zal ook uw jacuzzi perfect beschermen.

Met uw SOMFY afstandsbediening kan u de zon en de schaduw naar wens instellen zodat u bij grote hitte een verkoelende ventilatie behoudt. Met de lamellen dicht bent u beschermd tegen slecht weer zodat u rustig verder kan eten tijdens een dineetje onder vrienden. De lamellen kunnen ook automatisch sluiten in geval van afwezigheid met een optionele regensensor.

Het SOLISYSTEME-lamellendak werd onderworpen aan verschillende tests in een klimatologische windtunnel, zoals de weerstand tegen wind en regen (CSTB "Centre Scientifique et Technique du B√Ętiment" test) en de belasting via het APAVE-kantoor. Deze verschillende tests konden de volgende parameters aantonen:

Windweerstand

Getest tot 180 km/h (CSTB)

Regenwaterafvoercapaciteit

Waterstroom/uur tot 230 mm/uur (CTSB)

Belastbaarheid

Getest tot 300kg/m2
APAVE (op een structuur van 3m x 3m)